Steffi Kuipers

Sinds 2017 actief als draagconsulente onder de naam Draag Graag Twente. Naast draagconsulente ben ik verloskundige én moeder van Sanne (2016) en Jeppe (2018).

Samen met mijn man en kinderen woon ik in Borne. Na de kraamweek van onze dochter ben ik zelf gestart met dragen. Ten eerste omdat ik het heerlijk knus vond, maar ook omdat het voor veel rust zorgde. Voor ons was de draagdoek echt een uitkomst. Krampjes of huiluurtjes?: ik droeg haar dichtbij mij in de draagdoek. Terwijl ik mijn handen vrij had voor andere dingen, sliep zij heerlijk tegen mij aan.

Bekijk consultenContact

Jou helpen

Want ik vond het zelf een hele zoektocht naar de juiste draagdoek en hoe ik deze dan correct moest knopen.

Met behulp van YouTube filmpjes probeerde ik onze pasgeboren dochter in de doek te knopen. Niet echt een succes want baby’s zijn natuurlijk geen “oefenmateriaal”. En (goede) uitleg krijg je bij de aanschaf van een draagdoek in een babywinkel vaak niet.

Als Draagconsulente

Vandaar dat ik in april 2017 de opleiding tot draagconsulente ben gaan volgen bij “Die TrageSchule”, zodat ik andere ouders die graag hun kindje willen dragen meer informatie en handvatten kan geven én om te zorgen voor meer bekendheid van de vele voordelen van het dragen van je kindje.

Vanuit mijn werk als verloskundige werk ik vooral met jonge baby’s van 0-1 jaar. Maar ook voor oudere kindjes kan het dragen fijn en praktisch zijn en kun je bij mij terecht.

Wat kan ik voor jou doen?

Wil je ook meer informatie over het dragen van je kindje?

Kan ik je op weg helpen met die (meterslange) draagdoeken?

Kan ik je helpen met de zoektocht naar de juiste draagzak?

Ik kom graag bij je thuis met verschillende doeken en/of dragers, zo kunnen we samen kijken wat het beste bij jou en jouw baby past en samen leren knopen.

Eerst met een speciale draagpop en daarna, als je de knoop goed onder de knie hebt, samen met je eigen kindje te oefenen. Zo kun je na het consult direct veilig en vol vertrouwen starten en genieten van het dragen van je kindje.

Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie of voor het inplannen van een consult.
contact